fullt ös idag!

Idag startade vi dagen med utflykt till en underbar dal där vi gjorde upp eld och sedan grillade. På eftermiddagen fick de som ville och vågade pröva på skidåkning både på tur och slalom. Efter denna dag är vi alla helt slut och orkar inte ens blogga egentligen, men vi bjuder på en bild av oss ledare som jobbar på detta kollo. Thomas, Niclas, Lena, Martin & Andrea. God natt från Kebnekaise

en helt ovanlig onsdag

Drar vi ut på skotersafari och spanar in älgar, sedan blir det grillning i dalen.

Morning Has Broken


äru skön i huvudet eller?

"Det finns en kille som får massage två gånger per dag av världens bästa ledare" - citat av kollodeltagare

pinnbröd

Efter ett väldigt roligt lekpass passar inget annat bättre än pinnbröd grillat över en brasa.

survivor

Den äventyrslystna personalen på fjällstationen föreslog att vi skulle ut och testa på överlevnad i snöstormen på vindar i 25m/s. Sagt och gjort, vi band ihop oss i tre grupper och vandrade, sedan grävde vi snöskydd som blev riktigt bra! Nedanför ser ni de försök till bilder som Niclas har tagit. Mycket nöje!

good morning beautiful world - where are you?

Idag vaknade vi av att vinden vinade och snön yrde utanför fönstret. Här kan vädret slå om när som helst och då är det bara för oss att ändra planer för att ha en mysig inneförmiddag

Snőracing, pankakor, tipsrunda på snöskor, tårta & Maffia

"På Kebnekaise kan vad som helst hända När du minst anar det, fyller någon år och får en super duper tårta! Men inte nog med det, samma dag kan du 'dö' på fjället eftersom Maffia har kommit!" "Snöracer var kul!! Den äldsta killen blev dagens mästare" "Alla vaknade runt 9 och åt frukost sen åkte vi pulkor. Man mår bra. Gulaschsoppan och pannkakor var fantastiska! Hela dagen var helt OK." "Allt var bra. Vi tackar alla ledare och Unga station som gör aktiviteter som gör att vi blir tillsammans. Annars känner man sig ensam. Här känner man sig som en del av familjen. Här är det ingen stress. Ledarna hjälper till med barnen. Jätteskönt med mat och bastu. Vi tar hand om varandra." Nu checkar vi ut för idag och laddar batterierna med sömn inför morgondagens nya spä nnande utmaningar.

Skoter

Här på keb har vi ju inga bilar, utan här åker vi med skoter. Alltså inga biltullar! I bakgrunden ser ni storstugan som vi bor i, första huset här byggdes 1907.

snöskor

För att klara sig i snön utan att sjunka ner så behövs snöskor. Idag har vi fått pröva på att gå en tipspromenad med dessa. De flesta ramlade men roligt var det och så var man en upplevelse rikare även idag!

Okynnesätning i bergsmassiv

Då var vi här, och tillvaron känns som en scen ur sagan om ringen och vi bor i ett snöigt Fylke tryggt inbäddade mellan bergsmassiven med blåbärssylt i mungiporna. Pulkabacken har testats, brasorna har tänts, och nu väntar vi på eftermiddagens aktiviteter. Jag hoppas på en bastu ikväll, som avslutning på dagen. Tror att min önskan kan gå i uppfyllelse. Det är så det är här, önskningar i uppfyllelse!

Dagens outfit med Martin


Good Morning Beautiful World


kvällstankar

"En skit bra dag. roligt att åka snöskoter. Det har varit jätte kul." "Underbar resa. Jag kommer alltid kommer ihåg. Känner mig som hemma, som en paradis. Hade aldrig själv haft råd, så det är fint att vara med" "Förträffligt fint. Som ett litet aventyr."

första timmen

Lite kommentarer från deltagarna efter en timmes vistelse på fjällstationen: "Helt underbart, fantastiskt, grymt, overkligt, sagolika vyer, härlig upplevelse med bergen, kallt, rolig skotertur, det är roligt att vara här, det är roligt här." Resan hit har tagit 8 timmar och den gemensamma känslan från alla deltagare är att det redan känns helt över förväntan och ute är det iskallt och enormt med snö. Tack till alla som gör detta möjligt!

Niclas hälsar

Nu är vi framme i snöstaden Kiruna och har belägrat första bästa pizzeria för att äta lunch innan avfärd mot Nikka där vi blir hämtade med snöskoter! Det är kallt men det goda humöret håller oss varma!

på g


Trouble in paradise? I don't think so!

OK ... inom de senaste 2 dygnen har Schenker inte fixat resterande vinterkläderna, SAS hemsida, kundtjänst och deras hela system fungerar inte och senast för en halv timme sedan (cirka 2 timmar innan avresan) har en av våra kolloledare blivit magsjuk. Ge upp? Nix! Vi har köpt in flera vinterkläder på rea, SAS problemet löser vi på plats om några timmar och vi hälsa välkommen Thomas, vår nyaste ledare och vår första kändis som kolloledare (Anneli - krya på dig!!).

Väderprognosen på Kebnekaise är -15 grader. Tack vare Team Sportias sponsring är inte heller det ett problem längre! Nu ska vi till T centralen för att möta upp alla våra fantastiska familjer och hämta frukostpåsar från Clarion Sign (tack !!!! )

'Let the games begin....'


"Vad ser du mest fram emot med det här kollot?"

Nu är "lära känna varandra" övningarna klara! Alla har fått sina vinterkläder, flygbiljetterna är inköpta och det enda som är kvar är planeringsdagen för oss kolloledare. Vi intervjuade varandra igår kväll och svar på frågan ”Vad ser du mest fram emot med det här kollot?” är:

-          det ska va kul

-          att lära känna varandra

-          åka iväg

-          vara med andra

-          att se Kebnekaise

-          leka i snön

-          alla upplevelser

-          prova på att åka skidor för andra gången i mitt liv

-          alla kommer ha kul

-          varma vinterkläder på mig så att jag inte bli jättekall

-          ett spännande äventyr

-          det kommer bli roligt

-          ett äventyr tillsammans med barnen

-          leka!

 

 


Nu är det snart dags!

Om bara fem dagar är det dags för kebkollot, men först: lite lära känna planering

STORT TACK TILL:

FJÄLLSTATION KEBNEKAISE
TEAM SPORTIA
STADSMISSIONENS SKOLINSAMLING 'OPERATION MEDMÄNNISKA'
CLARION HOTEL SIGN
KLINGHEIM

kollot hade aldrig blivit av utan er hjälp och stöd!!


RSS 2.0